Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Visie  Youtube  Agenda  Blogs  Contact              
 


De visie


Het kind
komt op de wereld met een ziel in een lichaam. Het zal een leven op aarde tegemoet gaan net als alle anderen. Maar het zal deze op geheel eigen wijze ervaren en vormgeven. Het heeft hiervoor een talent meegekregen, eigenschappen, familie en een land. Ieder mens heeft zo'n pad te gaan. We zijn niet beter of slechter dan de ander. Het kind zal in de loop van de jaren leren omgaan met alles wat hier op de aarde aanwezig is. Het zal hier een mening over leren vormen wat wel of niet bij hem past en hierin groeien.

Hoe iemand uiting geeft aan wie hij is, is afhankelijk van eigenschappen en talenten maar ook van opvoeding en omgeving. Je krijgt dingen mee en die belanden in jouw rugzakje. Hoe je hebt leren omgaan met alles wat er in jouw rugzakje zit bepaald de kwaliteit van het leven. Daardoor heb je een stromende lijn naar de toekomst en een lijn die niet stroomt. Mensen lopen vast, worden ziek en raken verwijderd van zichzelf en de medemens.

Om een stromende lijn te krijgen heb je visie nodig naar de toekomst. Waar willen we dat het heen gaat? Vaak denken we dan weer met oude gedachte en draaien we rond in cirkels. Voor deze cirkels bedenken we weer nieuwe cirkels en zo lijkt alles veranderd maar het enige is dat we nog meer cirkels hebben gecreëerd. De mensen die hier van afhankelijk zijn begrijpen het soms zelf niet meer. Er komen meer regels, meer protocollen en meer administratie.

Echte visie voor de toekomst komt niet uit oude gedachte maar nieuwe gedachte. Gedachte die gebaseerd zijn op iets wat nog niet bestaat. Iets wat we alleen maar kunnen voelen zoals een idee of een droom. Dat werkt niet vanuit een theorie of onderzoek maar puur vanuit een idee of ingeving. Daarna ga je het vormgeven of onderzoeken als je dat wilt.

Kernkind gaat over deze nieuwe ideeën die geboren mogen worden. Een gevoel wat misschien vaag is maar niet bij je weg wil gaan. Over hoe je dit vorm gaat geven maar ook over vormgeven binnen bestaande regels. Iedereen bezit de mogelijkheid ideeën geboren te laten worden. Iedereen kan iets nieuws bedenken. Uitvoering is iets heel anders. Vanuit dezelfde bron waar jouw ideeën vandaan komen kun je ook informatie krijgen over de uitvoering en nog veel meer. Je kunt leren hoe het werkt, hoe het mogelijk is dingen te dromen en te realiseren.

Kernkind geloofd dat dit een belangrijk onderdeel is van het leven. Wij hebben creativiteit mee gekregen om het leven te creëren die we wensen. Het pad die daardoor ontstaat is een pad die 'het leven' heet. Het leven zoals het is bedoeld en niet het leven die we wensen. Het ene gaat over loslaten en het andere gaat over controle.

Ieder mens bezit de kracht controle los te laten en over te geven aan het leven. Dan ontstaat de wijsheid die je nodig hebt om verandering aan te brengen. Kernkind neemt je mee op een weg naar bewustwording. Bewustwording over het kind maar ook over systemen en oude gedachte. Hoe kunnen we de wereld voor het kind veranderen? Het antwoord zit in ieder mens.


   

 
 


Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk