Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Kernkindvisie/methode  Opleiding  Agenda  Blogs  Contact            
 

Visie
Ieder mens is hier op aarde met een reden. Ieder mens is precies zoals deze bedoeld is en we willen daarin gehoord worden. Op de aarde is er van alles aanwezig om deze mens in kaart te brengen, te sturen, te helpen of te onderzoeken tijdens zijn of haar leven op aarde. Alles wat we doen is gericht deze mens te helpen en te begeleiden in een bepaalde richting. Deze richting is gericht op wat wij belangrijk vinden voor de mens en stimuleert groei van buitenaf. Gezien vanuit geestelijke, lichamelijke gezondheid, welzijn en vooral wetenschap.

Dit is gericht op ervaringen uit het verleden en gericht op alles wat we nu begrijpen. Dit is allemaal prima maar niet compleet. Het zorgt ervoor dat we een beeld creëren voor de gemiddelde mens en alles wat daarbuiten valt daar moet iets mee aan de hand zijn. De ziel van het kind wordt daarin vergeten en deze maakt het kind juist uniek. De ziel wat in verbinding staat met de toekomst. De toekomst is iets wat we niet weten of begrijpen dat geeft angst en maakt het vaag. Onze manier om hier mee om te gaan is heel veel zekerheid inbouwen, controle en regels te maken. De enige manier om de toekomst toe te laten is controle los te leren laten dan komt er ruimte voor de ziel. Leren loslaten wat niet werkt en te openen voor iets nieuws wat daaruit mag ontstaan. Daar hebben we een heel groot creatief vermogen voor nodig die juist onderdrukt wordt door regels en het inbouwen van zekerheid.Kernkind richt zich op het kind. Hoewel deze visie op iedereen van toepassing is, wat in het verleden ook gebeurt is,
  blijft het hart van Kernkind bij het kind. Kernkind gaat ook over het kind. De naam zegt het al. Kernkind gaat over de kern van het kind maar kernkind betekent ook het kind in de hoofdrol of als hoofdpersoon.

De visie is gericht op de natuurlijke ontwikkeling van het kind waarbij lichaam, geest en ziel een goede combinatie vormen voor een gezond en gelukkig leven. De ziel van het kind staat centraal in verbinding met het fysieke lichaam. De visie is geschreven voor zowel de ziel als het fysieke lichaam en het gedeelte daartussen wat het geheel spiritueel maakt maar ook praktisch.

Vanuit deze visie bouwen we aan de toekomst van het unieke kind waarbij we naar het autonome zelf kijken vanuit lichaam, geest en ziel. De ziel zal een extra stukje toevoegen aan de wijsheid die we tot nu toe hebben. Het zal ook twee werelden, die van reguliere pedagogiek en van spiritualiteit met elkaar verbinden. Kernkind gebruikt bewust het woord ‘spiritualiteit of bewustwording’. Juist in deze tijd is het belangrijk dit woord te leren omarmen en te erkennen als een belangrijk puzzelstukje in ons werk en leven. En dat hoeft echt niet zweverig te zijn.

Veel mensen die op een bewuste manier met kinderen werken en dit al jaren doen laten dit woord weg. Dat heeft Kernkind ook jaren gedaan. Dit zorgt ervoor dat je net niet voldoende jezelf kunt zijn of jouw kennis kunt uitdragen. En dit is toch juist wat we kinderen willen meegeven? Met de toename van gevoelige kinderen, spiritueel begaafde kinderen en paranormale kinderen kunnen we niet meer om dit onderwerp heen. Terwijl de grootste gedeelte van de mensen het liefst dit woord nog fluisteren, ziet Kernkind dit juist als kracht voor iedereen die met mensen werkt en deuren wil openen voor het kind in deze tijd.

Op dit moment ligt de nadruk op het fysieke lichaam van het kind en bewustzijn over de ziel begint langzaam te komen. We willen ons als mens ook meer richten op de individualiteit en het behouden van hun autonome zelf. Dit doen we door op het autonome deel te richten en vervolgens iedereen hetzelfde te laten doen.

Kernkind draait dit om. Bij Kernkind richten we op de ziel van het kind wat bij ieder kind gelijk is. We werken via een geaard en praktisch stappenplan op de verbinding tussen ziel en lichaam en laten daar vanuit het autonome deel ontstaan. Dit is een avontuur voor iedereen die met kinderen werkt! We geven hun, hun toekomst terug door toe te geven dat we niet alles weten, maar dat het antwoord wat het kind zelf zoekt in het kind ligt.

Omdat iedereen anders is, is het niet mogelijk een programma te maken wat voor ieder kind werkt. Maar we leren jullie wel hoe het anders kan! Kernkind wijst alleen de weg, het zaad mag je zelf planten!
 

De visie is het uitgangspunt bij coaching en trainingen en hebben als doel de ziel en het kind bij elkaar te houden of brengen. Daarvan uit vloeit gezondheid voort, gedrag voort en talent voort.


 

 
 

 
 

Holistische gezondheid en kinderen
 
Het kind van nu
 
Positief omgaan met rugzakken

Balans tussen de ziel en het kind   3 ontwikkelingsfases kind in verbinding met de ziel  
De basishouding van de volwassene
   Contact
Kernkind
info@kernkind.nl
Harderwijk