Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Kernkindvisie/methode  Opleiding  Agenda  Blogs  Contact            
 
Mijn naam is Diana Annegarn. Mama van Venna (6) en getrouwd met Paul. Samen vormen we een leuk en gezellig gezinnetje met onze hond en twee poezen. We wonen in Harderwijk heerlijk op de Veluwe want natuur is belangrijk voor ons. Wij hebben hier bos, heide, water en weilanden terwijl we in een stad wonen. Wat willen we nog meer!

Als kind was ik heel gevoelig. Ik was spiritueel begaafd en paranormaal begaafd. Wat voor naam je het ook wil geven, ik ervaar het als mijn autonome zelf. Ik ben wie ik ben. Maar als kind heb ik het daardoor moeilijk gehad omdat ik worstelde met wie ik was. Ik was een kind wat haar ziel niet kon ontkennen. Doordat ik stukken later ging verwerken, begreep ik mijzelf beter. Ik zie het nu als een kracht. Het heeft mij veel wijsheid gegeven en deze wil ik graag delen met iedereen die met kinderen te maken heeft.

Mijn verhaal
Als kind had ik zelf een moeder die vaak ziek was. Zowel geestelijk als lichamelijk liep zij telkens vast met zichzelf. Omdat ik zelf heel gevoelig was viel mij intuïtief op dat er niets met de kern van het probleem gedaan werd, wat mij frustreerde als kind. Telkens kwam ze met een pot pillen thuis of met een diagnose maar er was geen verandering. Dat zorgde ervoor dat ik de zorgen van mijn moeder ging dragen en ik op mijn 21ste met een burnout en depressie thuis kwam te zitten.

Ik ben toen zelfonderzoek gaan doen. Ik zou mijzelf niet laten gebeuren wat er met mijn moeder gebeurde. Ik ging dit zelf oplossen en kwam zo op een alternatief pad terecht waarbij ik mijzelf verder kon ontwikkelen als medium en healer. Ik leerde toen dat wat mijn moeder miste mijn talent was. Al die jaren zag ik wat er met haar gebeurde omdat ik intuïtief doorhad hoe dat anders kon. Ik zag als kind dat mijn moeder een stevige basis en fundament miste en wat in haar kindertijd was ontstaan. Zij had, wat je kunt uitleggen als, een bodemloze put. Je kon haar liefde geven maar het verdween in het niets. Je kunt het ook uitleggen als onveilig of onvoldoende gehecht.

Het ontstaan van de visie
In 2009 ben ik de opleiding tot Kernkindcoach gestart dankzij al mijn levenservaring en persoonlijke ontwikkeling. Ik schreef mijn eerste opleiding waarbij het fundament en basis voor volwassenen en kinderen geschreven werd. Een basis die iedereen nodig heeft om een sterke en stabiele volwassene te zijn, zijn of haar leven te begrijpen en daar kracht uit te halen. Tijdens de opleiding viel op hoeveel verdriet mensen uit hun jeugd bij zich dragen en hoeveel kleine en grote trauma's mensen hebben ervaren in hun jeugd.

Het mooiste van alles is, dat je dit kunt kunt transformeren. Door hier holistisch naar te kijken kun je dit vanuit de basis omzetten in kracht waardoor mensen begrijpen wat ze hier komen doen op de aarde en zich veilig voelen hun pad te bewandelen. Terwijl ik mijn werk voorzette en vele mensen heb mogen begeleiden een warme verbinding met zichzelf en daardoor met anderen te voelen, ontdekte ik hoe dit mensen geestelijk zou helpen hun kracht te voelen en hun talenten te ontwikkelen van binnenuit.

Jaren later kwam ik op internet kwam ik iemand tegen die mijn visie wetenschappelijk kon ondersteunen. Zij had als arts (dr Nadine Burke) ontdekte dat kleine en grote trauma's in onze jeugd de wortels zijn van ziekte, die zich op latere leeftijd kunnen ontwikkelen. Iets wat ik jarenlang bij mijn moeder had waargenomen. Dit was een stukje bevestiging om door te gaan met mijn werk.

Ik geloof heilig in deze basis, het is mijn lust en mijn leven geworden. Ik geloof dat iedereen deze basis in zichzelf mag onderzoeken. Ik geloof er ook in, dat dit vanaf het moment van conceptie tot de dood een rol speelt in alles wat we doen en meemaken. Daarom is de opvoeding ook zo belangrijk. Zo kun je heel veel problemen die bij kinderen en bij volwassenen zijn ontstaan bij de kern aanpakken en dit transformeren naar kracht. De opvoeding hoeft niet perfect te zijn, je kunt kracht halen uit alles wat anders had gekund. De focus in de opvoeding ligt niet in opvoedtechnieken maar in het inleven en aanvoelen van de ander en daar over leren communiceren. Empathie is een heel belangrijk onderdeel van ons sociale leven.

Door in de loop van de jaren de basis bij vele mensen te herstellen ontstonden er gelukkige gezichten. Deze mensen geven nu mee hoe belangrijk de opvoeding is en hoe we anders met opvoeding en zorg kunnen omgaan. Deze twee zijn sterk met elkaar verbonden.

Mijn werk
Ik ben echt iemand geworden die een basis meegeeft en de basis hersteld bij kinderen en volwassenen. Maar ook bij bedrijven. Dat klinkt misschien vreemd maar wie je bent is wat je neerzet. Als de basis hersteld is gaan we heel anders ondernemen. Het proces van pijn naar kracht is wat mij betreft een transformatie. Daarom noem ik mijzelf transformatiecoach. Mijn focus is daarom sterk gericht op alles wat in de basis hersteld kan worden. In de opvoeding, tijdens conceptie of zwangerschap en zelfs nog voor dit leven in vorige levens.

Een nieuw pad
In 2016 ben ik met de opleiding van Kernkind gestopt vanwege mijn dochter die toen nog klein was. Moederschap vind ik heel belangrijk. Ik krijg maar één kans om haar te zien opgroeien en daar wil ik elke minuut van genieten. Ik ben daarna verder gegaan met een natuurlijk mamacafé. Naast opvoeding stond ook de natuurlijke verbinding met het kind centraal. Net zo goed als natuurlijke materialen, ecologisch, biologisch, hechting, dragen en nog veel meer. Later is dit verder gegaan in het holistische familiehuis. Waar bewuste benadering van gezondheid bij jong en oud centraal staat. De visie van Kernkind loopt daar als een rode draad door heen om gezondheid van binnenuit te stimuleren.

Na het natuurlijke mamacafé ging mijn dochter naar de vrije school waar ze de kindjes van het natuurlijke mamacafé weer ontmoette. Het is heerlijk om veel betrokken te zijn bij de school, de jaarfeesten mee te vieren en vrijwilligerswerk te doen voor de school. Dankzij een half jaar stage als onderwijsassistent op de vrije school in 1999 heb ik al heel veel over de antroposofie mogen leren maar ik leer elke dag nog niets bij.

Inmiddels heb ik mijn werk bij Kernkind weer opgepakt. Helemaal loslaten voelde voor mij niet goed. Er is nog zoveel te doen als het om kinderen gaat. Daarom wil ik nog steeds al deze bijzondere kindjes die nu op de aarde zijn, samen met hun papa's en mama's blijven helpen waar ik kan en mijn visie verder uitdragen. Want iedereen mag het weten hoe belangrijk deze basis is.

Dus voel je welkom een keer te komen kijken in mijn praktijk. Mijn praktijk is aangesloten bij een beroepsvereniging. Je kunt bij mij terecht voor kind en gezinscoaching maar ook voor healings en voor kinderfluisteraar consulten. Wij kijken samen naar wat goed is voor jouw kind. Iedereen in het gezin doet mee! Tenzij de oplossing alleen bij het kind zelf ligt maar dat heb ik nog nooit meegemaakt. vaak zijn toch nog enkele sessie met de ouders nodig.

Ik zie mijn werk als uniek werk omdat ik een combinatie maak tussen maatschappij, natuur en spiritualiteit. Ik help mensen op spiritueel of energetisch niveau met uiteindelijk het doel te kunnen zijn of te kunnen landen op aarde en je veilig te voelen in je lichaam of thuis te komen in je lichaam. Iemand omschreef het ooit heel mooi: "Diana, jij helpt hoogvliegers te landen en laagvliegers de hoogte opzoeken."


Trauma's en grote problemen binnen het gezin? Dan help ik jullie energetisch. Vaak kan dat gewoon via skype. Dat klinkt soms wat onpersoonlijk bij soms grote levensvragen, maar in mijn werk help ik alleen maar door de weg te wijzen het grootste werk doe je zelf. Er wordt altijd wel een stukje zelfstandigheid van je gevraagd. Vraag gerust om meer informatie. 

 
 

 
 

Holistische gezondheid en kinderen
 
Het kind van nu
 
Positief omgaan met rugzakken


Balans tussen de ziel en het kind
 
3 ontwikkelingsfases kind in verbinding met de ziel
 
De basishouding van de volwassene
   Contact
Kernkind
info@kernkind.nl
Harderwijk