Home    Kernkind    Visie    Over mij   Ouder en kindcoaching   Kernkindmethode  Activiteiten  Blogs  Contact            
 
Wat doet Kernkind?
Kernkind werkt aan de basis die gericht is op jouw autonome zelf waarbij lichaam en ziel samenwerken. Daarnaast is het doel deze te verbinden met de wereld om jou heen, door dit van binnenuit te stimuleren en niet van buitenaf op te leggen. Want het is alleen maar mogelijk dit volledig te ontwikkelen als de persoon in kwestie dit deel zelf van binnenuit stuurt. Onze goede pogingen dit van buitenaf te stimuleren maakt mensen onzeker en afhankelijk. Iets wat we op dit moment in deze maatschappij weer proberen af te leren omdat de trend is dat iedereen weer zelfsturend wordt.
Dit is een proces wat veel kracht en moed vraagt en niet altijd even makkelijk is. Er komt veel bij kijken. In het bedrijfsleven noemen ze dit zelfsturend maar dit is niet zomaar iets wat je 'even' leert. Bij kinderen die uit het reguliere onderwijs komen kan het soms maanden duren voordat ze deze sturing weer zelfstandig van binnenuit op gang kunnen zetten, bij volwassenen duurt dit vaak jaren. En soms werkt het gewoon helemaal niet. Maar met de juiste begeleiding en juiste handvatten kun je kracht uit jezelf leren halen of zelfstandig leren denken en handelen zonder altijd maar onzeker te zijn. Want het autonome zelf is het enige op de hele wereld wat jou gezond maakt, krachtig maakt en gelukkig maakt. Deze bepaald jouw toekomst.Met een dosis spiritualiteit, positieve psychologie, omdenken, holistische pedagogiek, bedrijfsinzicht en praktische toepassingen ben jij in staat meer te doen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Het is aan jou deze vlam in jezelf aan te steken. Niemand anders kan dat doen, ook Kernkind niet.Het begint allemaal bij de basis wie jij bent. En om te ontdekken wie jij bent heb je ook een dosis spiritualiteit nodig naast aardse nuchterheid en praktische toepasbaarheid. Deze website is voor iedereen die wil leren hoe je deze methode kunt toepassen in alles wat je maar wilt gaan doen. Via stappen kun je stapsgewijs leren hoe je dit kunt toepassen privé en in jouw werk. Maar dit gaat niet zonder persoonlijke ontwikkeling en hard werk.

Als je klaar bent met hoe alles op dit moment gaat, als je verschil wil brengen in deze wereld, als je het gevoel hebt dat je voor iets groters bent geboren dan je nu doet, je wil losmaken uit allemaal oude banden en energie, het gevoel hebt ‘is dit het nou?’ dan is dit misschien iets voor jou.
Kernkind schrijft op dit moment de visie en plannen voor het holistische familiehuis. www.hetholistischefamiliehuis.nl 

 
 

 
 

Holistische gezondheid en kinderen
 
Het kind van nu
 
Positief omgaan met rugzakken


Balans tussen de ziel en het kind
 
3 ontwikkelingsfases kind in verbinding met de ziel
 
De basishouding van de volwassene
   Contact
Kernkind
info@kernkind.nl
Harderwijk