Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Kernkindvisie/methode  Opleiding  Agenda  Blogs  Contact            
 Werk jij met kinderen? Of wil je meer weten over de verbinding van de ziel en het kind? Zoek je verdieping en wil je verder groeien? Bij Kernkind kun je hier meer over leren!

Wat gaan we doen?
Via 5 stappen ga jij terug naar jouw kern en basis. Je leert jezelf op een nieuwe manier zien en ervaren. Je kunt zeggen dat je een diepere verbinding met jezelf gaat ervaren en met wereld om je heen. De eerste 3 stappen zijn de stappen van de kernkindvisie. De laatste twee stappen gaan over jou als volwassenen. Via geleide meditaties/regressie ga jij terug naar jouw kindertijd. Onder begeleiding van Diana Annegarn, coach, medium, healer en reader. Zij werkt geheel intuïtief en heeft een unieke werkstijl om mensen dichter bij zichzelf te brengen.

Persoonlijke ontwikkeling
In de eerste periode van 7 maanden staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Innerlijke kind stukken maken vaak veel verdriet los bij mensen. Het groepsproces speelt daarin een grote rol. Als snel zul je merken dat je in een vertrouwde omgeving bent en zo leert omgaan met jouw eigen emoties zonder dat je ze hoeft weg te stoppen. Dit is ook een onderdeel van de visie. Ruimte maken voor wat jou anders maakt. Wie mee wil doen staat een grote heling te wachten en soms gebeurt het dan ook dat er een verborgen trauma uit het verleden naar de oppervlakte komt. Luisteren en ruimte maken voor elkaars emoties en pijn helpt je te leren omgaan met alles wat daarbij komt kijken. Je leert op een andere manier naar anderen kijken maar ook hoe je er mee om kunt gaan.

Theorie
Deze theorie is belangrijk om alles wat je voelt terug te kunnen koppelen naar de praktijk. De theorie is voornamelijk belangrijk om de ontwikkeling van het kind te begrijpen. Hierbij staat holistische pedagogiek centraal net als positieve psychologie.

Wat leer je?
Je leert de drie basisstappen van de kernkindmethode door deze te doorleven. Vervolgens leer je hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Daarbij zijn spelmateriaal en oefeningen centraal. De kernkindvisie is geschikt voor persoonlijke ontwikkeling (gewoon voor jezelf), voor mensen die met kinderen werken, mensen die in de zorg werken en mensen die in bedrijven werken. Kernkind richt zich op de nieuwe wereld en heeft een eigentijdse visie die past bij vernieuwing. Het is dan ook gericht op behoefte van het kind van nu. Kernkind richt zich voornamelijk op kinderen, professionals en kindgerichte bedrijven. Maar het kan dus overal worden toegepast.

Kernkind en kinderen
Je zult een diepere verbinding met kinderen ervaren en meer vanuit hart en intuïtie reageren dan voorheen. De visie staat voor vernieuwing binnen onderwijs, kinderopvang en zorg. Je leert in de opleiding hoe je dit binnen opvoeding, onderwijs, gezondheid, kinderopvang en onderwijs kunt toepassen. Daarnaast zijn nog aanvullende opleidingen mogelijk. Na de opleiding kun je zelfstandig als kernkindcoach werken met kinderen.

Kernkind in de zorg
Gezondheidsproblemen heeft zijn wortels in onze kindertijd. Daar wordt niet alleen de basis gelegd voor ons immuunsysteem maar ook voor zelfgenezende vermogen. Zowel geestelijk als lichamelijk. In iedereen is een kracht verborgen om zichzelf te overstijgen in welke uitdaging er dan ook op je pad komt. Gezondheid kun je ook van binnenuit stimuleren.

Kernkind in het bedrijfsleven
Een bedrijf is een groepsproces en samen doe je iets voor de maatschappij. Samenwerken op een bewuste manier vraagt verandering. Het vraagt inzicht deze uit te voeren. Dit gaat altijd samen met stukken uit de kindertijd. Wie we hebben geleerd om te zijn, onze pijn en ons natuurlijke talent bepaald hoe wij zijn in ons werk. Dit kun je vanuit binnenuit stimuleren zodat mensen niet meer op de verkeerde functie zitten of ongemotiveerd zijn.
 
Waarom kies je voor deze methode?
* Omdat je meer uit jouw werk wilt halen
* Omdat je meer de autonomie in het kind wil versterken
* Omdat je geloofd dat kinderen ons spiegelen
* Omdat je meer diepgang in jouw werk wilt ervaren
* Omdat je op zoek bent naar zingeving
* Omdat je droomt van een betere wereld
* Omdat je meer over de ziel van het kind wilt weten
* Omdat je wilt leren luisteren naar kinderen en kinderen meer wilt leren begrijpen
* Omdat je graag wilt leren welke positieve invloed jij hebt op het kind in jouw werk
* Omdat je zelf ook nog wat stukken in jezelf hebt die vleugels willen hebben.

Voor wie?
* Voor iedereen die kinderen heeft en kinderen wil leren begrijpen vanuit een holistische visie.
* Voor leerkrachten
* Voor leidsters in de kinderopvang en gastouders
* Voor groepsleiders in jeugdzorg
* Voor mensen in de zorg
* Alle andere mensen die met kinderen werken.

Op dit moment staan er geen nieuwe opleidingen geplant.

Meer informatie over de methode>>
Meer informatie over de visie>>

 

 
 


 
 

Holistische gezondheid en kinderen
 
Het kind van nu
 
Positief omgaan met rugzakken


Balans tussen de ziel en het kind
 
3 ontwikkelingsfases kind in verbinding met de ziel
 
De basishouding van de volwassene
   Contact
Kernkind
info@kernkind.nl
Harderwijk