Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Kernkindvisie/methode  Opleiding  Agenda  Blogs  Contact            
 

De kernkindmethode is het vervolg op de kernkind visie en is een manier om het (innerlijke) kind in zijn kracht te brengen of te behouden. Vaak gaat het om hooggevoelige en intuïtieve kinderen. Dat begint met bewustwording over de ziel in verbinding met het kind in ontwikkeling. Daar komt een stuk spiritualiteit bij kijken. Kernkind is een basisvisie en werkt het beste samen met anderen visies uit reguliere pedagogiek, zorg, psychiatrie, onderwijs en kinderopvang. Kernkind staat dan ook een voor integratieve benadering van het kind en werkt samen met mensen die open staan voor deze samenwerking en bereid zijn hier in praktijk verder in te ontwikkelen.

De kernkind methode en kernkind visie waren in de eerste instantie geschreven voor professionals die met kinderen werken of wilde gaan werken op een bewuste manier. Maar ook op voor bedrijven die op een vernieuwende wijze met kinderen wilde gaan werken. Daarbij stond een opleiding centraal.

Kernkind gaat uit van drie belangrijke punten
1. Wie ben ik?
2. Hoe verbind ik?
3. Wat kan ik?

1. Wie ben ik?
Wie ben ik als mens vanuit de ziel gezien. Waar kom ik vandaan? Waarom ben ik op de aarde? Hoe ga je om met jezelf? Hoe onderzoek ik mijzelf? Hoe verbeter ik mijzelf?

2. Hoe verbind ik?
Ik leef dus ik besta. Hoe geef ik daar invulling aan? Hoe verbind ik mij met alles om mij heen zonder mijzelf te verliezen? Wat is mijn kracht om in verbinding te blijven als het moeilijk wordt?

3. Wat kan ik?
Wat zijn mijn natuurlijke talenten? Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe blijf ik mijn eigenheid voelen binnen alles wat mij wordt geleerd

Daarnaast werken we met 3 uitgangspunten:
1. De natuur
2. De maatschappij
3. Geestelijke en lichamelijke gezondheid

1. De natuur
De natuur is de belangrijkste krachtbron die ons ondersteunt in onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

2. De maatschappij
We zijn verbonden met elkaar en werken samen aan doelen die de wereld verbeteren, vrede brengen, dieren en natuur mogen niet geschaad worden tijdens de uitvoering.

3. Geestelijke en lichamelijke gezondheid
Gezondheid is iets waar waar we dagelijks bewust aan werken. Op holistische wijze.

Om dit te kunnen uitvoeren maakt Kernkind gebruik van een aantal (kernkind)technieken:

* Er wordt altijd naar het kind gekeken vanuit een groter geheel, waarbij niet alleen het kind centraal staat maar ook de omgeving van het kind.
* Er wordt op een holistische wijze naar het kind, omgeving en naar de hulpvraag gekeken. Dus vanuit lichaam, bewustzijn, talent, emoties, gezondheid, kracht en spiritueel.
* Materiaal wat gebruikt wordt is gericht op de gevoeligheid van kinderen en benadrukt hun authentieke zelf zodat ze dichter bij zichzelf komen.
* Kinderen zijn zelf aan het woord, (leren) bepalen waar ze heen willen en spelen de hoofdrol.
* Bij het kind staat eerst 'ik' centraal en daarnaast de verbinding met de omgeving.
* We gaan uit van 3 fases in ontwikkeling (tot 21 jaar) die een holistische pedagogiek vertegenwoordigen.
* We kijken op een integrale manier naar gezondheid. Lichamelijke en geestelijke klachten hebben ons altijd iets te vertellen wat de moeite waard is om te onderzoeken.

Zowel de visie als de methode is door Diana Annegarn geschreven. Zij is de oprichtster van Kernkind. Zij heeft ook zelf al het materiaal bedacht en heeft deze jarenlang doorgegeven via de Kernkindcoach opleiding. Op dit moment staat er geen opleiding geplant.

 

 
 


 
 

Holistische gezondheid en kinderen
 
Het kind van nu
 
Positief omgaan met rugzakken


Balans tussen de ziel en het kind
 
3 ontwikkelingsfases kind in verbinding met de ziel
 
De basishouding van de volwassene
   Contact
Kernkind
info@kernkind.nl
Harderwijk