Home    Over mij    consult    contact      YOUTUBE     ARTIKELEN       Nieuwsbrief    
 


Het innerlijke kind is het kind in de volwassenen. Deze heeft pijn ervaren maar ook kleine en grote trauma’s. In alle jaren dat ik innerlijke kind werk deed bij volwassenen bleek dat er heel veel onderdrukte emoties in dit deel van jezelf aanwezig zijn. Het is een kinddeel wat zich herinnerd. Dit is een deel van jou. In ieder van ons zit dit deel en vormt de basis voor wie je vandaag de dag bent. Dit kan positief zijn maar ook minder positief. Waar het bij het innerlijke kind deel van jezelf over gaat is dat deze in de eerste instantie situaties die gebeurt zijn met kinderogen heeft ervaren. Dit heeft emoties gegeven. Emoties die heel echt voelen en heel intens zijn maar soms anders worden ervaren als je er als volwassene naar kijkt.
Waar het om gaat is dat deze emoties blokkades kunnen vormen in het dagelijkse leven. Het stagneert je in je ontwikkeling. Emoties zorgen voor patronen en patronen kunnen je leven positief en negatief beïnvloeden. Soms heb je daar geen erg in. Vaak reageren mensen vanuit deze emoties die in de kindertijd ontstaan is en die nooit goed verwerkt zijn. Je reageert telkens op dezelfde manier en je krijgt telkens dezelfde reactie. Dingen blijven op je pad komen terwijl je het helemaal niet wil en je begrijpt niet wat je nu verkeerd doet.
Innerlijke kind stukken zijn emoties die je in de weg staan. De enige manier om dit te veranderen is terug te gaan naar de oorzaak van deze emoties. Dat is in sommige gevallen heel heftig. Het is regelmatig voorgekomen dat mensen terug gaan naar trauma die onderdrukt is. Dat kan best heel heftig trauma zijn waarvan mensen niet wisten dat ze deze hadden.
Soms is het trauma waarvan men weet dat dit er is en kiezen ze ervoor dat het nu tijd is om er iets mee te doen. En andere keren denken mensen geen trauma te hebben tot ze hun eigen innerlijke kind hervinden.
Het innerlijke kind kan je tegenkomen in de opvoeding. Jouw kind ervaart de pijn en trauma die je zelf hebt ervaren. Uit ervaring weet ik dat er altijd vorige levens aan ten grondslag liggen maar je kunt ook terug gaan naar innerlijke kind stukken. Door zelf opnieuw de wonden te helen zul je anders omgaan met de pijn die jouw kind op dat moment ervaart.
Innerlijke kind stukken kunnen ook in de weg staan bij de opvoeding als blijkt dat je bepaalde patronen hebt of overtuigingen die eigenlijk oud zijn en jou niet meer dienen. Het kan zijn dat je in de opvoeding telkens tegen hetzelfde stuk aanloopt maar je kunt de oplossing maar niet vinden. Bij iedere volwassene is wel een innerlijke kind trauma die misschien telkens geraakt wordt en je reageert daar dan onmiddellijk op. Misschien ben je telkens woedend en explosief zonder dat je weet waar het vandaan komt.
Er is veel wat ons innerlijke kind ons kan vertellen. Vaak heeft het trauma ervaren vanuit de ogen van het kind. Misschien ben je onbewust nog boos op je ouders door iets wat ze hebben gedaan en herhaald het patroon in de opvoeding. Door onverwerkte stukken met jouw eigen ouders kun je het patroon voort zetten en hetzelfde reageren zoals jouw ouders deden. Het kan ook zijn dat je het tegenovergestelde reageert omdat je niet dezelfde fout als jouw ouders wil maken. Een geheeld innerlijke kind is los van zijn of haar ouders en ziet geen fouten. Er is een diep gevoel van vergeving waarbij de stukken van de ouders gescheiden kunnen worden van jouw eigen stukken. Ouders zijn mensen met een rugzak en hebben op hun beste manier gehandeld. Misschien is dat niet jouw manier en heb je in de loop van de jaren jouw manier gevonden. Bij een innerlijke kind heling ga je jouw manier ontdekken. Wat had je nodig gehad? Wat heb je niet gekregen? Wat voor emoties zijn daardoor ontstaan? Wat voor patronen zijn daardoor ontstaan?
Het helen van het innerlijke kind geeft je handvatten en inzichten die je kunt gebruiken in de opvoeding van jouw eigen kinderen. Kinderen maken dingen mee die niet leuk zijn en het is fijn als je op dat moment jouw kind kan helpen hier mee om te gaan. Niet door het te leren emoties te onderdrukken maar door het handvatten te geven waar het zijn of haar hele leven iets aan heeft.
Tijdens mijn sessies werk ik niet alleen met energetische stukken maar ook met innerlijke kind stukken. Het helen van deze stukken kan je ook helpen in je relatie met je partner maar ook in de relatie met jouw eigen ouders of andere familieleden.

     
 
     
 
     
     
 


Kernkind
info@kernkind.nl 
www.kernkind.nl