Home    Over mij    consult    contact      YOUTUBE     ARTIKELEN       Nieuwsbrief    
 




In de gezondheidszorg zoals deze nu is wordt er eenzijdig naar het kind gekeken. Daar is op zich niets mis mee maar er is altijd meer wat je kunt onderzoeken. Holistisch naar gezondheid kijken kan een toevoeging zijn aan wat de arts of psycholoog je allemaal verteld. Het is goed soms het hele plaatje te onderzoeken.

Bij het holistisch onderzoek kun je eigenlijk heel veel verschillende kanten op. Dat is soms wel een puzzeltje. Wat past er nu bij mijn kind?

Voeding speelt een hele grote rol maar dat is tevens soms ook weer heel moeilijk. Kinderen willen niet alles eten of het is moeilijk kinderen minder suiker te laten eten in een wereld waar overal suiker in zit. Maar er is meer. Het gaat niet alleen over voeding maar ook over de essentie van voeding. In elk stukje groente wat we eten zit een essentie, een kern of een bron. Iets wat soms ver te zoeken is.

Holistisch gezien is alles met elkaar verbonden. Je bekijkt de gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk, niet alleen medisch. Je kijkt bij gezondheid ook naar andere dingen. Voeding is daar een van maar ook emoties en het energetische verhaal. Het verhaal van de ziel. Niet alleen de zielenopdracht van het kind maar ook wat het kind in de essentie verstoord zoals bijvoorbeeld vorige leven.

Zo kan een kind wat moeite heeft met slapen slaaptherapie krijgen maar het kan ook zijn dat het last heeft van entiteiten. Een kind wat eczeem heeft zonder dat er sprake is van een allergie kan last hebben van een vorig leven. Een kind wat ziek is kan ook last hebben van stagnaties in emoties. Het kan ook last hebben van familiekarma en blokkades van voorouders.

Bij holistische gezondheid kun je kiezen voor alternatieve geneeswijze omdat deze vaak alles wat hierboven genoemd is mee neemt als opties. Maar het hoeft niet zo zijn dat hier over gesproken wordt als dit te zweverig voor je is. Je kunt vaak met alternatieve geneeswijze een heel eind komen zonder dat je zelf heel spiritueel hoef te zijn. Maar het helpt wel mee in het herstel.

Het komt vaker voor dat problemen bij kinderen, of dit nu lichamelijke problemen of geestelijke problemen zijn, hun oorsprong hebben in vorige levens of familiekarma. Familiekarma gaat vaak over emoties maar het kan ook zijn dat er in de familielijn een patroon zit van jarenlang slechte voeding eten. Ook dat kan van generatie op generatie doorgegeven worden waardoor kinderen soms al ziek geboren worden.

Het kan je soms helpen het hele plaatje te zien maar het is niet altijd de oplossing. Het is altijd een stapje naar de oplossing. Omdat dit vaak klachten op lange termijn kan oplossen en ook vaak klachten in de toekomst kan helpen voorkomen wordt dit vaak gezien als een aanvulling op de huidige gezondheidzorg. Je kunt daarin jouw eigen pad en eigen waarheid onderzoeken. Niet een persoon die voor holistische gezondheid kiest is het zelfde. Iedereen heeft voor zichzelf een manier gevonden wat werkt en ik ga ervan uit dat ze daar ook allemaal nog zoekende in zijn. Want soms is het een zoektocht waarin je niet altijd de oplossing hebt gevonden en ga je net zo lang door tot je deze hebt gevonden.

Energetisch werk kan daarbij helpen maar wordt niet altijd als een oplossing gezien. Soms is het goed te onderzoeken wat de ziel wil vertellen en waarom het lichaam ziek wordt. Ziek worden is eigenlijk uit balans zijn. Energetisch kan daar een oorzaak voor zijn. Het kan helpen de zoektocht makkelijker te maken zodat herstel sneller verloopt. Het kan helpen troost te vinden als het om hele nare ziektes gaat. Het kan ook helpen het pad van jouw kind beter te begrijpen. Maar het zal zeker jouw hele kijk op gezondheid veranderen. Het leven zal er niet meer hetzelfde uit zien als je begrijpt hoe gezondheid werkt.

Als medium en energetisch therapeut (healer en reader) kan ik inzicht geven in de gezondheid van jouw kind en het energetische verhaal er achter. Ik kan helaas geen ‘problemen’ oplossen. Het werkt niet zoals je gewend ben bij een arts. Problemen zijn niet met 1 druk op de knop opgelost. Het is een reis of een proces wat je aangaat. Het onderzoeken van de oorzaak van de problemen kan de problemen in de toekomst misschien helpen voorkomen. Ernstige klachten kunnen niet worden hersteld. Maar het kan je misschien helpen als je weet wat de reden van deze klacht is. Dat astma misschien komt uit een vorig leven in een concentratiekamp, dat smetvrees misschien komt van een vorig leven waar er misbruik heeft plaatsgevonden of dat angst te maken heeft met een heel groot trauma uit een vorig leven. Samen kunnen we een aantal sessies doen die bijdragen aan het herstel wat verlichting kan geven. Maar oplossen is soms een ingewikkeld verhaal en daar heb je dan gewoon de medische wereld bij nodig als dat zo moet zijn. Wat mij betreft kan het prima samen, maar vraag altijd eerst een arts om hulp.





     
 
     
 
     
     
 


Kernkind
info@kernkind.nl 
www.kernkind.nl