Home    Over mij    consult    contact      YOUTUBE     ARTIKELEN       Nieuwsbrief    
 Alle kinderen zijn mooi en bijzonder op hun eigen wijze. Ze brengen ons een boodschap en willen niets liever dan gezien en gehoord worden voor wie ze zijn.

Ik richt mij op het bewuste kind. Tegenwoordig noemen ze dat kinderen waarbij hun 'zijnsluikjes' open staan of kinderen met een heel sterk zijnsbewustzijn. Kinderen die van rechtvaardigheid houden, gevoelig zijn en wijs. Deze wijsheid uit zich op verschillende manieren omdat ieder kind zijn eigen persoonlijke boodschap met de wereld komt delen.

Het huidige systeem sluit eigenlijk nauwelijks of niet aan bij deze kinderen. Onze kinderen zijn niet geboren om mee te doen met het systeem zoals deze nu is. Degene die nog mee kunnen komen met de oude systemen die er nu zijn, zijn vaak kinderen die hier bewust voor gekozen hebben. Ze komen daarin nog iets afronden. Zo is er ook een grote groep kinderen die hier niet voor gekozen hebben. Helaas zijn dit de kinderen die vaak gelabeld worden, lichamelijke en geestelijke klachten krijgen of op een andere manier uit balans raken. Maar ik zie in deze kinderen ook hele moedige en krachtige kinderen. Vaak met een ijzersterke wil.

Het is soms als (beroeps)opvoeder heel moeilijk deze kinderen mee te geven hoe het 'moet'. Ze lijken soms te ontsporen of te verdrinken in wat er allemaal van hun verwacht wordt. Terwijl hun ijzersterke wil alleen nog maar krachtiger wordt of ze gaan twijfelen aan zichzelf. Dit wil je eigenlijk zo veel mogelijk zien te voorkomen.

Deze moedige kinderen en krachtige strijders hebben een moeilijk pad voor zichzelf uitgekozen. Maar het komt allemaal goed! Deze kinderen hebben het oude systeem niet nodig. Uiteindelijk weten deze kinderen heel goed waarom ze hier op aarde zijn, weten wie ze nodig hebben hun doelen te bereiken en gaan oude systemen en mensen die niet bewust zijn uit de weg.

Als volwassenen zijn we gewend met dit oude systeem mee te doen. We weten dat we 'moeten' volgen anders komen we in de problemen. We staan soms tussen het kind en het oude systeem in het balans te houden. We hebben een missie, we weten wat we moeten doen maar we vinden het moeilijk het oude systeem los te laten. Zeker als de regels, dreigementen, labels en anderen onprettige situaties ons om de oren vliegen.

Onze bewuste kinderen weten precies waarom ze hier zijn. Vaak is het ook goed hun daarin te volgen. Zij weten precies hoe ze bij de informatie kunnen komen die al in hun zit. Maar vaak komt het er pas later uit. Omdat ze nog niet anders kunnen, volgen ze vaak het pad van hun eigen karma of dat van familiekarma. Daardoor is het soms geblokkeerd. Dit is voor kinderen heel moeilijk en sommige hebben het heel zwaar. Ze willen graag dat volwassenen hun daarin zien en begrijpen. De minder leuke kanten van het leven ervaren is al moeilijk zat maar het is fijn dat er volwassenen om hun heen zijn die hun daar goed bij kunnen begeleiden met liefde en begrip. Dit kan voorkomen dat kinderen later nog lang bezig zijn de bagage uit hun rugzak op te ruimen. Het is een kwestie van tijd en als de juiste tijd er is dan gaan ze vliegensvlug vooruit in de richting zoals het voor hun bedoeld is. Alles wat ze daar voor nodig hebben, hebben ze in huis. Ze halen dit uit hun bewustzijn en intu´tie. Maar ook zullen ze gebruik maken van een sterke innerlijke leiding.

Gelukkig zijn er heel veel bewuste ouders en ouders die de pijn van hun kinderen goed begrijpen en ondersteunen. Het helpt als je zelf al heel veel voorwerk hebt gedaan door je eigen rugzak leeg te maken. Want ouders zijn van deze eigenwijze kinderen, met hun sterke wil, is niet altijd makkelijk. Het vraagt veel zelfreflexie en zelfonderzoek.

Over 5 jaar (rond 2030) zullen veel systemen wereldwijd veranderen of veranderd zijn. Tot die tijd is het voor de kinderen die nu zijn geboren nog leven en opgroeien met systemen die verouderd zijn en soms ook schadelijk zijn. Het vraagt hele bewuste ouders maar ook bewuste professionals om deze kinderen goed te begrijpen en vooral de verbinding met deze kinderen niet te verliezen!

Toch is dit allemaal niet voor niets. Terwijl de wereld op de achtergrond in een grote verandering zit worden onze kinderen voorbereid op werk wat ze in de toekomst gaan doen. Alles wat we nu meemaken is een onderdeel van wat ze in de toekomst gaan doen. Als we kinderen leren hier vanuit liefde mee om te gaan en vanuit liefde naar de oude energie en mensen te kijken, blijven ze hun pad voelen. Anders worden ze meegenomen in de emoties van ouders het is heel lastig daar weer uit los te komen. Ze kunnen daardoor de verbinding met hun pad verliezen waardoor ze boos, gefrustreerd of verdrietig kunnen worden.

Onze kinderen kunnen de strijd aan met de wereld vanuit liefdekracht. Een zuivere, oprechte en eerlijke kracht. Ze strijden niet vanuit emoties, ze strijden vanuit rechtvaardigheid en een gevoel van verbondenheid. Ze zijn eerlijk, recht door zee en oprecht. Ze wensen dat ook terug. Ze wensen zuivere communicatie en kunnen mensen makkelijk doorgronden. De communicatie van volwassenen bezitten emoties. Deze emoties voelen ze haarfijn aan. Wij hebben geleerd dat deze emoties er bij horen omdat iedereen nu eenmaal een rugzak heeft. Onze kinderen kunnen niets met deze emoties en kunnen nog wel eens de strijd aan gaan met volwassenen. Want de emoties die ze voelen is als een ruis voor hun. Sommige kunnen zelfs intu´tief waarnemen waar deze emoties vandaan komen en bepaalde mensen uit de weg gaan. Het voelt niet goed voor hun. Soms weten ze niet eens waarom ze handelen gewoon naar wat ze voelen.

Ze willen daarom soms alleen maar met eerlijke mensen omgaan. Mensen die er toe doen. Mensen die bereid zijn aan hun rugzak te werken. Niet dat deze helemaal leeg hoeft te zijn maar mensen die aan hun eigen rugzak werken staan vaak wel open voor zelfreflexie. Voor sommige kinderen geldt wel dat ze daarin nog iets te leren hebben. Van hun ouders kunnen ze weer leren om te gaan met de rugzakken van mensen en rekening te houden met elkaar. Maar als dat betekent dat iemand met een rugzak een fixed mindset heeft of niet wil veranderen dan houdt het al snel op voor onze kinderen.

Ook hier is de kunst onze kinderen te leren vanuit liefde de situatie of een gesprek te benaderen. Soms is er zoveel gebeurt dat het niet meer mogelijk is dat te voelen. Als ouders speel je daar een grote rol in. Hoe moeilijk het soms ook is, alleen liefde is kracht voor onze kinderen!

Mijn naam is Diana Annegarn, in 2001 begon ik met schrijven over nieuwetijdskinderen. In 2006 begon ik met schrijven van cursussen over de opvoeding van nieuwetijdskinderen via bewust opvoeden en 2009 startte ik een opleiding voor Kernkind. Tegenwoordig werk ik alleen nog maar als medium en healer. Omdat ik ook mama ben van een geweldige dochter die mij heel goed laat zien waar in ons systeem de knelpunten zitten en wij als indigo ouders de taak hebben deze systemen voor onze kinderen te veranderen, zie ik het ook als mijn missie andere ouders te helpen. Want de kracht die we nodig hebben zit niet alleen in onze kinderen maar ook in ons als ouder. Liefde is de kracht die we nodig hebben! Zonder daarbij onze emoties te onderdrukken want dat denken mensen nog wel eens. De kracht van liefde ontstaat als we bereid zijn onze emoties te voelen.


     
 
     
 
     
     
 


Kernkind
info@kernkind.nl 
www.kernkind.nl