Home    Over mij    consult    contact      YOUTUBE     ARTIKELEN      Nieuwsbrief    
 Als kind wordt je geboren in een gezin en familie. Je kiest zelf voor deze familie maar dat is soms best wel een ingewikkelde keuze. Niet altijd voelt het als een keuze. We kennen de zwangerschap en geboorte zoals wij dat als ouders ervaren. Maar er is een heel spiritueel verhaal wat daar aan vooraf gaat. Het heeft mij geholpen dit verhaal ook te leren begrijpen. Dat maakt het niet makkelijker maar het helpt soms wel om los te kunnen laten en meer ontspannen op te voeden.

Familie hebben al jarenlang patronen en handelingen die eigen zijn geworden. De generatie kinderen die nu geboren wordt is eigenlijk een betere versie van de familie. Elke generatie brengt deze energie met zich mee. Vernieuwing en verandering.

Doordat ze nieuwe energie brengen binnen een gezin gaat er eigenlijk een frisse wind door de familie. Het helpt je om dingen weer anders te zijn en te groeien en leren. Wat inmiddels oud is mag losgelaten worden en dat klinkt makkelijker dan het is. Als je het beter wil begrijpen leg ik mensen vaak uit dat we ooit een hele zachte, bewuste familie waren in harmonie met elkaar, met de wereld en met de natuur. Dat zit in de essentie. Onze bewuste voorouders uit bijvoorbeeld Atlantis en LemuriŽ zijn een deel van ons. Het zit in ons DNA. Maar we zijn in de loop van de jaren daar ver van verwijderd. Onze kinderen brengen deze nieuwe energie met zich mee.

Ze laten ons zien waar we van verwijderd zijn geraakt en brengen ons terug naar onszelf. Dat is niet altijd makkelijk voor onze kinderen. Ze lopen tegen weerstand aan, onbegrip, angsten, overtuigingen en onwetendheid. Het hangt van het kind af hoe het daar mee omgaat. Ieder kind heeft een ander karakter.

Als ouders kun je soms hele nare stukken in de familielijn hebben zoals trauma, familievete, zwarte magie, verraad, misdaad, misbruik, mishandeling, geldproblemen en nog meer. Ik kom regelmatig tegen dat veel dingen die in gezinnen zijn gebeurt verborgen worden gehouden. Meestal om kinderen te beschermen. Bij familiestukken gaat het vaak over emoties die onderdrukt zijn, niet uitgesproken zijn of er niet mochten zijn. Bijvoorbeeld een moeder of vader wat misbruikt is maar hier nooit mee naar buiten is gekomen.

Elke generatie komt een stukje oplossen maar helaas worden er ook vaak weer nieuwe blokkades gevormd. Voor kinderen kan dit soms heel moeilijk zijn en hun stagneren in hun ontwikkeling. Zoals een kind wat zich moeilijk kan ontwikkelen door de afwezigheid van een ouder die het criminele pad op is gegaan. Een kind wat geadopteerd is en eigenlijk 2 familielijnen heeft. Kinderen waarbij hun moeder afwezig is of een kind waarvan de ouders in een vechtscheiding liggen.

Het werkt allemaal door en soms kiezen we ervoor om niet te diep te graven. Maar het kan wel een hele mooie heling zijn en voorkomen dat bepaalde patronen over worden gedragen op de volgende energie als we durven kijken en onze familie lijn te helen.

We geven nieuwe patronen door aan onze kinderen of begrijpen hun beter als bepaalde patronen toch weer herhalen. Zoals een ouder wat is gepest op school en vervolgens wordt het kind ook gepest op school. Patronen herhalen en zo zijn er nog meer patronen.

In mijn praktijk help ik mensen bij hun innerlijke kind stukken maar ook bij familiekarma stukken. Door deze te zien, te begrijpen en te helen ontstaat er een kracht. Patronen hoeven niet van generatie op generatie herhaald te worden.


     
 
     
 
     
     
 


Kernkind
info@kernkind.nl 
www.kernkind.nl