HomeKernkindOver mij   Diensten   Visie  Doe mee!  Youtube  AgendaBlogsContact             
 

Wat we niet weten als we kinderen bij andere ouders of een voogd laten opgroeien

Veel kinderen groeien op bij niet biologische ouders. Het is belangrijk iets te begrijpen over deze biologische band bij ouders en kind. Iets wat nooit zal veranderen ook al zal het kind bij andere, betere en fantastische ouders opgroeien. Het gaat de wortels van het kind. Via deze wortels blijft het kind altijd energetisch verbonden met de biologische ouders. Dit kan voor problemen zorgen en omdat we hier onvoldoende over weten kan het kind zich onbegrepen voelen. Vaak is het ook niet behandelbaar en lopen kinderen jarenlang met stukken rond waar ze zich niet of onvoldoende in gehoord voelen.

Zodra een kind geboren wordt zal er een energetisch koord ontstaat tussen ouder en kind. Dit koord moet op een gegeven moment los worden gemaakt. Dit is iets wat moeder natuur doet maar dat kan worden tegengehouden door trauma. Het liefst willen we dit losmaken met toestemming van het kind. Het is niet altijd los, het kan niet altijd los en het kind wil dit niet altijd loslaten. Soms willen de biologische ouders dit niet. Via dit koord ervaart het kind informatie. Het kan dingen onbewust opnemen over zijn of haar biologische ouders. Als deze ouders op het verkeerde pad zijn geraakt en in moeilijkheden met zichzelf zitten kan het kind dit onbewust voelen. Het kan worden tegen gehouden in zijn of haar ontwikkeling.

Veel kinderen gaan op zoek naar hun biologische ouders. Dit is logisch want ze willen begrijpen waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Het is mogelijk dit stuk energetisch te laten behandelen. Soms kan het namelijk hele grote problemen veroorzaken. Een behandeling van zo’n energetisch koord kun je niet zomaar even verwijderen of doorknippen. Het is een heel verhaal wat daar afspeelt. Het zal dingen helder maken. Het is daarom goed dit te onderzoeken. Het zal een rode draad in je leven duidelijk maken, het zal je helpen dingen te begrijpen die je eerder niet kon begrijpen en kracht geven.

Het is tevens een stukje spirituele traumaverwerking. Het trauma wat kinderen ervaren kunnen we dan op die manier ook energetisch behandelen. Mocht een kind in jeugdzorg zijn beland dan kun je het pad van het kind beter begrijpen. Zodra ze ouder zijn hebben ze zelf zeggenschap over hun leven en toekomst maar zodra ze jonger zijn kun je ze nog dingen meegeven die voor later van groot belang zijn. Het is daarom belangrijk hier heel jong mee te beginnen.

Dan zijn er ook nog de hele gevoelige en bewuste jongeren en kinderen. Zij voelen des te meer. Een kind hoeft niet geadopteerd te zijn of in een gezinshuis te wonen. Het kan ook gaan om een kind waarvan de ouder is gescheiden of de ouder is overleden. Kinderen kunnen onbewust nog informatie over nemen van overleden ouders. Ze waren misschien nog klein toen deze was overleden en daarom kunnen er onuitgesproken dingen zijn. Dat geldt ook bij adoptie, een kind wat nog een baby was heeft wel degelijk onuitgesproken dingen. Het wordt de stem die ze later krijgen. Door hier energetisch naar te kijken kunnen we wonden op een dieper niveau helpen herstellen. Het hoeft niet zweverig te zijn.

Een jongetje in mijn praktijk had heel veel moeite mee te komen in de klas. Bij het onderzoeken van de banden met de ouders bleek dat er een blokkade zat naar de vader toe. Deze blokkade ontstond omdat zijn vader alcoholist was, energetisch voelde hij zich verantwoordelijk voor zijn vader. Zijn vader was al heel jong bij hem weggegaan en de moeder dacht dat hij er te klein voor was om het te begrijpen. Bij herstellen van dit koord bleek dat vader en zoon niet wilde loslaten. De twee hadden nog een les uit een vorig leven meegenomen. Door naar de les te kijken kon er anders gekeken worden naar de pijn van dit jongetje. Door hem te gaan leren wat hij denkt te missen en wat hij graag van zijn vader had willen leren konden we hem ondersteunen in zijn proces.

Nog een voorbeeld kwam van een meisje wat geadopteerd was. Haar loyaliteit naar haar biologische moeder was heel sterk. Het trauma was een ‘normaal’ feit voor haar moeder. Ze wist niet beter of het ‘hoorde’ erbij. Het meisje kan opstandig gedrag maar door naar het trauma te kijken kon haar moeder meer begrip voor haar tonen. Het verlangen van het meisje vast te houden aan haar biologische moeder was een vluchtgedrag uit de realiteit. Haar huidige moeder begreep haar onvoldoende. Toen haar moeder haar beter leerde begrijpen konden we terug naar het trauma. Daar leerde ze begrip te hebben voor haar moeder en leerde ze inzien wat er van haar verwacht werd in dit leven. Het is heldere taal en laat niets aan de verbeelding over. Het zet je terug in de realiteit. Maar het lucht ook op. Het geeft helderheid.

Nog een voorbeeld uit de praktijk is een adoptieverhaal waarbij het meisje worstelde met haar identiteit. Ze wist niet wie ze was. Meerdere pogingen haar te helpen via psychotherapie hadden haar nog steeds niet gebracht wat ze zocht. Ze had een raar gevoel in zichzelf wat haar onrustig maakte en wat ze maar niet kon begrijpen. Ze voelde zich ook niet begrepen waardoor ze zich opstandig gedroeg en af keerde van mensen. Door terug te gaan naar de band met haar biologische moeder bleek dat ze heel veel liefde aan haar moeder had willen geven en dat dat niet kon. Ze wou zo graag van haar houden als baby. Door dit te herstellen begreep ze alle jaren waar haar pijn vandaan kwam. Het was een diep gat in haar wat voelde als een bodemloze put. Ze kon nu beter voelen wie ze was. Ze had haar moeder al vergeven. Maar iets was er nog niet af.

Kinderen in mishandelde situaties die uit huis zijn geplaatst kunnen veel baad hebben bij energetische behandelingen als het gaat om traumaverwerking. Het kind hoeft hier zelf niet bij aanwezig te zijn ook de biologische ouders niet. Energetisch is het mogelijk op een kind af te stemmen en te kijken wat het nodig heeft. Begrip voor een kind is al een hele grote stap de goede richting in. Afstemmen op behandelplannen ook. Energetische behandelingen hebben niet de intentie iets of iemand te veranderen of beïnvloeden. Je voedt eigenlijk wat de behoefte van ieder mens is, namelijk het ontvangen van liefde van zichzelf in verbinding met het Goddelijke. De groei die daardoor ontstaat is aan de persoon zelf. Maar de mens wil van nature altijd groeien richting het goede. Deze weet niet altijd de weg door trauma’s en andere stagnaties. Maar liefde zal altijd iemand helpen deze weg te vinden. Het enige wat we hoeven te doen is het Goddelijke weer in iemand te laten stromen. Door iemand te verbinden met de bron in zichzelf.

Het is goed dat kinderen weten dat er altijd voor hun gezorgd wordt. Dat er overal liefde is en hoe ze dit ook ervaren hebben, ze zullen er nog veel meer over leren. Verwerking van het verleden is van groot belang maar niet alleen vanuit de reguliere zorg. Ik pleit ervoor dat energetisch werk heel goed samen gaat met reguliere zorg.Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk