HomeKernkindOver mij   Diensten   Visie  Doe mee!  Youtube  AgendaBlogsContact    
 


kernkind onderwijs- Onderwijs voor de toekomst


Kernkind onderwijs gaat over de ontwikkeling van het kind en hoe het is verbonden met zijn talent. Het talent van het kind is een heel groot gevoel. Het geeft kracht, zelfvertrouwen, zingeving, geluk, verbondenheid en is verbonden met een diep weten dat we onderdeel zijn van het grote geheel en liefdevol met de aarde mogen omgaan.

Dit grote gevoel mag in zijn totaliteit gevoeld worden want alleen dan voelt een kind van binnenuit hoe het vorm kan geven aan zijn eigen talent, hoe het kan vertellen wat zijn talent is, hoe het verbonden is met de wereld om hem heen, wat het nodig heeft om zich verder te ontwikkelen, enthousiasme om te onderzoeken, kracht om door te zetten en vertrouwen dat het zal bereiken wat het kan bereiken.

Het talent is geen einddoel, het is een manier van leven. Het is het ontwikkelen van jezelf en meegroeien met de tijd. Je ontwikkelt je elke keer weer en het leven helpt je bij deze ontwikkeling. In de ontwikkeling is het kind afhankelijk van de volwassenen om het kind heen die het kind nog helpen herinneren aan de oude energie. In het leven zijn we altijd op zoek naar nieuwe energie maar het is belangrijk eerst het oude los te laten voordat we het nieuwe kunnen ontvangen. Kinderen zijn daarom altijd afhankelijk van de volwassenen om hun heen.

Het ene kind ontwikkelt zich tot iemand die regelmatig van beroep veranderd en het andere kind ontwikkelt zich tot iemand die trouw blijft aan dezelfde functie en zelfde werkplek. De ene onderzoekt graag en de ander blijft liever bij het 'oude vertrouwde'. Geen enkel kind is hetzelfde.

Er zijn oneindig veel manieren om in het leven tot je te nemen wat je nodig hebt en zo je talent te ontwikkelen. Het is onze ware natuur altijd lerend te blijven omdat we blijven zoeken naar het hogere of betere. We willen altijd verbetering voor onszelf omdat er een drive in ons zit die ons helpt onderzoeken. Maar er is natuurlijk ook altijd wel een kind die dat niet heeft. Ook dit kind heeft een groot talent.

Door op deze manier te denken zal onze kijk onderwijs veranderen. Het zal verbreden, verdiepen en vergroten. Er is zoveel mogelijk dat het voor sommige moeilijk te begrijpen is. Talent is iets wat alleen het kind zelf kan voelen en begrijpen. Het is aan het kind dit in de loop van zijn leven te leren uiten en vormgeven op een manier die bij het kind past.

Kernkind wil bijdrage jouw kijk op onderwijs te vergroten. Om meer mogelijkheden te zien bij kinderen en waarom sommige 'problemen' helemaal geen probleem zijn. Het zal jou helpen verder te ontwikkelen in het beroep van onderwijs waar jouw passie ligt. Het zal je helpen anders naar kinderen te kijken, de oneindig veel wegen te ontdekken die een kind heeft zijn talent volledig te voelen en tot bloei te brengen. Wat heeft deze wereld het kind te bieden? Wat hebben volwassenen het kind te bieden?

Kernkind geeft deze informatie graag weg tijdens bijeenkomsten. Deze kun je gebruiken jezelf te ontwikkelen of jouw kind beter te leren begrijpen of meer te vertrouwen. Ook kun je terecht bij de cursussen en consulten. Het leven is vooruit gaan naar de toekomst en bij elke stap het verleden los te laten.

Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk