HomeKernkindOver mij   Diensten   Visie  Doe mee!  Youtube  AgendaBlogsContact        
 Holistische gezondheid en kinderen


Het mooiste zou zijn dat onze kinderen voor altijd gezond blijven. Maar wat is eigenlijk gezondheid? Met alle informatie over gezondheid op internet is het soms moeilijk om nog te kiezen voor het juiste. In 2019 ben ik de website het holistische familiehuis gestart met daarin de nadruk op holistische gezondheid en integratieve gezondheid. Ik geloof in een goede combinatie van beide omdat we een hoop kunnen leren van elkaar.

Als het om gezondheid gaat, dan is er zoveel waar we aan kunnen denken en waar we meer over kunnen leren. Gezondheid gaat naar mijn mening niet over ziek zijn of gezond zijn. Het gaat over een manier van leven en over een levensstijl. Wat naar mijn mening niet ontstaat door onze patronen zomaar te veranderen. Het veranderen van patronen is ontzettend moeilijk. Mensen vallen vrijwel altijd terug. Ik geloof daarom dat bewustwording beter werkt. Ik heb veel mensen op mijn pad gehad die in staat waren hun patronen te veranderen als ze begrepen waar dat vandaan kwam en als ze konden voelen wat het met hun lichaam deed. Daarom ben ik een voorstander van persoonlijke ontwikkeling.

Kinderen hebben geen persoonlijke ontwikkeling nodig. Het leven ontwikkeld hun, als we hun leren naar de signalen te luisteren. Zij staan dichter bij zichzelf en de natuur dan wij doen. Veel kinderen hebben moeite met wat wij hun allemaal aanbieden. Denk maar aan voeding, medicatie, milieu, teveel stress en nog meer. Ze zijn zo puur dat het voor hun moeilijk is toe te laten, wat voor ons inmiddels ‘normaal’ is. Zij hebben handvatten nodig die dichter bij de natuur staan.

De Kernkindmethode bestaat uit 3 stappen die samen in een stromende lijn moeten zijn. De eerste fase moet stromend zijn en vervolgens de 2e en dan de 3e. Als het kind al in de 3e fase zit, dan moeten we met terugwerkende kracht werken. De eerste 2 fases worden dan hersteld. Deze drie fases zijn nodig voor een goede gezondheid. Deze 3 stappen gaan over de verbinding tussen de ziel en het kind en waarom dat zo belangrijk is.

De ziel speelt een belangrijke rol in gezondheid. De ziel stuurt het zelfgenezende vermogen aan van het kind. De ziel wil leren van ziek zijn. Doordat een kind ergens stagneert zal het lichaam ziek worden. De ziel geeft dit signaal af. Dit klinkt misschien simpel maar de oplossing is niet simpel en soms heel pijnlijk. Een kind wat met kanker geboren is heeft een heel ander pad van genezing dan een kind wat een keer een blaasontsteking heeft.

Zoals ik eerder al had aangegeven leren we van kinderen. Kinderen hebben hun eigen stukken op hun pad en zijn daarin verbonden met hun omgeving. Ze zijn nog niet los van hun omgeving waardoor de omgeving automatisch iets van de lessen van het kind meekrijgt en dat is niet voor niets. Groeien doe je samen maar genezen ook. Soms is het lastig voor de ouders dat een kind griep, koortsig of verkouden is. Dat is heel herkenbaar wat ik ben ook ouder. Maar dat het lastig is, is tevens ook de oplossing. Zodra het woord lastig weg valt, is de genezing vaak nabij. In de overgave en rust zit de eerste stap naar genezing.

Rust en ontspanning voor het kind in dit proces is net zo belangrijk als rust en ontspanning voor de ouders. Gezondheid gaat niet alleen over ziek zijn, gezondheid gaat over keuzes maken en een levensstijl kiezen die bij jullie past. Er is tegenwoordig zoveel te kiezen. Maar heel veel wat ons wordt aangeboden is soms een tijdelijk oplossing. Als je homeopathie in de winkel koopt kan de klacht weg gaan maar de onderliggende oorzaak niet. Het probleem kan dan weer terugkomen op een andere manier of op dezelfde manier. Nadenken over een diepere oorzaak brengt je in een ander bewustzijn. Namelijk die van de ziel. Je leert leven en handelen naar de behoefte van je ziel. Kinderen staan nog heel dicht bij dit deel. Voor kinderen is dit heel normaal, voor volwassenen niet meer. Volwassenen hebben dit deel vaak diep weggestopt onder een laag emoties en overtuigingen. Daardoor is het moeilijk dit deel door te geven aan kinderen, als je het zelf ook niet goed begrijpt.

Het is dus belangrijk dat het kind zijn verbinding met de ziel kan blijven behouden. Dan is het kind zichzelf en zichzelf zijn maakt gelukkig en gezond. Zowel geestelijk als lichamelijk. Als je zelf jouw eigen klachten zou onderzoeken, dan kom je er achter dat er onverwerkte emoties zijn die je onbedoeld vasthoudt. Dat is iets wat je leert in jouw kindertijd en soms al in de buik van je ouders. Deze emoties zorgen ervoor dat je niet volledig jezelf bent geweest. Je hebt jezelf onbewust kleiner gemaakt of in een mindere positie gezet. Het onderzoeken van jouw klachten brengt je dus terug bij het onderdrukken van emoties.

Een hele tijd geleden las ik een boek van Bradon Bays over "De helende reis". Er stond een stukje in wat mij altijd is bijgebleven. Ze vertelde dat ze een kind behandelde met heel veel allergieën. En bij het onderzoek, waarbij ze via een reis bij iemand naar binnen ging zodat ze konden onderzoeken welke emoties daar lagen opgeslagen, kwamen ze bij een stuk bij de jongere kindertijd van het kind. Dit kind had een oppas gehad en deze oppas kon haar niet aan. Ze deed niet wat er werd gezegd. Toen het kind voor de zoveelste keer naar buiten ging terwijl de oppas ‘nee’ had gezegd, zei de oppas dat de boom buiten het kind zou opeten als het niet zou luisteren. Het kind verstijfde daardoor, waardoor de oppas bedacht dat ze dit vaker zou kunnen doen om het kind te laten luisteren.

Bij alle stappen die het kind zette werd er angst aangepraat. Het gevolg was veel allergieën waaronder deze boom uit het voorbeeld. Dit is een voorbeeld hoe simpele dingen soms grote problemen kunnen veroorzaken. Zo kwam er bij mij een keer tijdens een healing een stuk van rouwproces naar voren. Mijn opa was overleden toen ik kind was en ik was niet bij de begrafenis. Ik had het nooit kunnen afsluiten. Ik begreep het ook niet. Mijn ouders hadden dat gedaan om mij te beschermen maar ik had wel iets nodig om het los te kunnen laten. Het had er voor gezorgd dat verdriet in mijn lichaam was opgeslagen waar ik niets mee had kunnen doen.

We spreken tegenwoordig ook veel over gevoelige kinderen of nieuwetijdskinderen. Ik geloof dat alle kinderen gevoelig zijn maar bij sommige kinderen is deze aanleg sterker ontwikkeld. Deze gevoeligheid heeft met de ziel te maken en met de missie van het kind. Ik werk al jaren met deze gevoelige kinderen maar ook met gevoelige volwassenen. Zij benoemen nog een ander soort emotie die ze opslaan als kind. Zij kunnen bijvoorbeeld emoties uit hun omgeving voelen. Emoties van hun ouders die soms terug gaan in vorige levens. Een kind waarvan zijn of haar vader in een vorig leven iemand verkracht heeft en dit nog niet heeft opgelost kan het kind een gevoel geven dat het niet veilig is. Bij volwassen vrouwen die hun vrouwelijkheid en hun seksualiteit mogen toelaten, komen dit soort blokkades vaak naar de oppervlakte waarbij ze hun hele leven al afvragen of hun vader hun verkracht heeft. Terwijl dat vaak niet het geval is, in dit leven tenminste.

Dit is heel verwarrend voor sommige mensen en roept emoties op bij het kind die het kind op dat moment niet kan plaatsen. Deze houd de emoties vast en dit geval zoals hier boven staat vermeld, ontwikkeld het kind een angst voor mannen of een angst in zijn of haar seksualiteit.

Ik geloof er heilig in dat emoties in ons opgeslagen zijn en ons ziek kunnen maken. Vaak als we deze onderzoeken, gaat het niet eens om één emotie maar een opstapeling van emoties. Uit dit leven en uit vorige levens.

Het is belangrijk in dit leven te blijven en ons eigen gezonde pad te blijven onderzoeken door te blijven werken aan onszelf. Het leven geeft ons alle uitdagingen die we nodig hebben. Door niet te kijken naar gezondheid vanuit ziek of beter, kunnen we onze gezondheid breder zien. Onze gezondheid is jezelf zijn vanuit je puurste zijn, dus jouw ziel. Daar wil ik nog wel aan toevoegen dat gezondheid ook over leven en dood gaan. Een onderwerp die we soms liever niet willen zien. Maar bij sommige ziektes moeten we dat wel onder ogen zien. Het is maar beter hier bewuster mee om te gaan. Wie bang is voor de dood leeft niet. De dood negeren is niet hetzelfde als geen angst hebben. Vroeg of laat krijgen we hier mee te maken. Daarom vind ik het belangrijk dat spiritualiteit en bewustwording een onderdeel wordt van ons dagelijkse leven en gezondheid. Ook voor het kind. Zodat de ziel en het kind in verbinding blijven.
Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk