HomeKernkindOver mij   Diensten   Visie  Doe mee!  Youtube  AgendaBlogsContact    
 


Pap en mam, ik heb een talent!

Lieve mama en papa
Wist je dat ik geboren ben met een heel groot talent? De omvang hiervan is zo groot dat het mijn geluk niet meer stuk kan maken. Het is oneindig groot en een geschenk van God. Mijn talent maakt mij de gelukkigste van de hele wereld, het bevestigd dat ik goed ben zoals ik ben, het bevestigd mijn plek in het universum en ik weet mijn plek op de aarde. Maak je geen zorgen dat deze voor de buitenwereld als heel klein wordt ervaren. Als ik mijn talent heel goed voel dan voelt deze megagroot en dat is wat belangrijk is voor mij.

Toen ik ben geboren had ik dit talent meegekregen. Het is helemaal van mijzelf en op mijn unieke wijze zal niemand anders kunnen wat ik kan. Het is namelijk helemaal haarfijn op mij afgestemd. Het is afgestemd op mijn leven en alles wat ik in het leven meemaak, het is afgestemd op de mensen die ik ontmoet, het is afgestemd op wie ik van nature ben, het is afgestemd op mijn karakter en het is zelfs afgestemd op de dingen waar ik niet zo goed in ben. Het is zo precies gemaakt dat alleen ik het kan voelen. Het is mij taak anderen om mij heen dit te leren begrijpen en niet andersom.

Weet je wat nou zo bijzonder is? Ik heb ook alles in huis dit volledig tot ontwikkeling te brengen. Wist je dat mijn natuurlijke aanleg daarbij gaat helpen? Wist je dat jij en iedereen van wie ik hou daarbij gaat helpen? Wist je ook dat niemand daar iets voor hoeft te doen behalve luisteren naar mijn signalen?

Maar er zijn ook dingen die je niet weet over mijn talent. Het is namelijk heel groot en maakt mij gelukkig maar ik kan het ook heel klein maken. Dat doe ik als ik ga twijfelen aan mijzelf. Mijn talent is namelijk ook mijn kracht. Als ik mijn kracht voel dan voel ik mijn talent stromen. Ik voel mij dan verbonden met alles om mij heen. Maar als ik mijn kracht niet voel dan stroomt er niets. Ik word dan ongelukkig, ik begrijp mijzelf en het leven niet, ik word hopeloos.

Maar ik heb nog meer eigenschappen die ik heb meegekregen. Eigenschappen die mij kunnen beschermen tegen de behoefte om mijzelf klein te maken. Ik lijk heel klein maar ik ben ook heel dapper. Ik kan heel veel. Het enige wat je hoeft te doen is mij te begrijpen. Niet met je hoofd maar met al je zintuigen. Het is niet mogelijk mijn talent met je hoofd te begrijpen want het is mijn taak jou mijn talent te laten begrijpen. Dat kan ik als ik ruimte krijg mijn talent te blijven voelen.

Ik heb daarom veel eigenschappen meegekregen die mij kunnen helpen. Ik ben een mens en ik ben een kind. Ik zal je laten zien wanneer mijn talent stagneert. Ik zal je laten zien wanneer ik mij kleiner maak. Je zult dan zien dat ik minder kind ben, minder vrolijk, minder speel, minder sociaal doe, minder meedoe met de school, minder ontspannen ben, minder focus heb, minder mijn best doe of minder snel ga.

Ik kan je ook laten zien wanneer mijn talent tot ontwikkeling komt. Ik word dan blij, vrolijk en ik wil er meer van leren.

Wist je mama en papa dat wat de school mij leert, niet in het verlengde van mijn talent hoeft te liggen? Wist je dat wat de school mij leert vaak helemaal niet bij mij past? Wist je dat ik soms meedoe om jullie te plezieren? Ik laat dan wel zien dat het mijn talent stagneert, maar als het te lang duurt en niemand mij begrijpt zal ik opgeven. Ik zal dan blijven geloven dat ik klein ben en minder kan. Ik zal misschien een talent aanleren die de buitenwereld goed vindt. En met een beetje geluk zal mij hart ermee kunnen verbinden. Maar mijn ziel wil ook verbinding voelen.

Mijn ziel speelt een grote rol binnen onderwijs. Het bepaald de richting van mijn talent. Het helpt mij mijn talent voelen en als ik het voel, voel ik van binnenuit een kracht die mij aanstuurt alles in mijzelf te ontwikkelen, wat nodig is om mijn talent uit te kunnen voeren in de toekomst. Mijn ziel zorgt voor zingeving. Ik begrijp dat ik daardoor verbonden ben met de mens, dier, natuur en maatschappij. Ik zal van nature voelen dat we allemaal verbonden zijn en niet de behoefte voelen iets te vernietigen. Ik zal vele eigenschappen en talenten laten zien die de wereld kunnen helpen een betere plek te worden voor iedereen.

Wist je pap en mam, dat ik nog vele andere mogelijkheden heb om mijn talent te ontwikkelen? Mogelijkheden die in de volwassen wereld nog niet bekend zijn. Mogelijkheden die ik prima zou kunnen ontwikkelen als ik de verbinding met mijn ziel kon blijven voelen en de vrijheid had om alles te doen wat er voor nodig is. Mogelijkheden die in mijn hersenen aanwezig zijn. Grote mensen hebben nog onvoldoende geleerd hun hersenen bewust te gebruiken. Als je leert je hersenen bewust te gebruiken, kun je meer dan je denkt. Je zult zelfs kinderen anders gaan zien. Je zult geen schoolproblemen meer zien en je zult begrijpen dat het systeem wat wij voor kinderen hebben gecreëerd totaal anders kan.

Kinderen hebben jullie nodig pap en mam. Wij kinderen groeien namelijk op in verbinding. Wij zijn verbonden met jullie en met de maatschappij. Ook al zijn wij groot en is ons talent groot, wij willen het liefst opgroeien met jullie samen. Want verbinding is het allerbelangrijkste is het leven. Wij vinden het niet erg onszelf wat kleiner te maken zodat jullie kunnen leren. Wij vinden het niet erg een achterstand of problemen te creëren zodat jullie bewuster worden. Maar het verdriet die daar uit voorkomt geeft een eenzaam gevoel. Een gevoel wat aan ons knaagt, iets wat we niet kunnen verklaren en waarschijnlijk ook zelden zullen uiten. Wat wij willen vragen aan alle papa’s en mama’s is dit eenzame gevoel bij zichzelf eens te onderzoeken. Het gevoel dat je je totaal alleen voelt en anders. Dit is namelijk ‘normaal’ voor jullie geworden en iets wat ‘erbij’ hoort. In dit gevoel liggen alle antwoorden.

Weet je wat onze wens is? Een school voor iedereen. En daarmee bedoelen we niet alleen de kinderen maar ook de ouders. Een centrale plek waar iedereen komt leren. Want leren doen we allemaal. En hoe zou het zijn als we dit samen doen? Wat als we samen over iets leren? Ik zal zelf aansluiten bij wat mijn interesse heeft. En weet je? Ik zal jou nooit een mama of papa noemen met een laag of hoog niveau. Ik weet dat ouderschap een leerproces is zoals alles in het leven. We zijn hier om te groeien en om te leren. We zijn allemaal verschillend en zullen allemaal onze eigen keuzes maken waarin we willen leren en groeien. Op onze eigen unieke manier. Omdat niemand kan voelen wat mijn talent is dan ikzelf. En niemand kan uiten wat mijn talent is dan ikzelf. Dit uiten zal ik in de loop van de jaren leren. Als mijn ziel ruimte krijgt zal ik niet leren mijn mond te houden.

Jouw kind


Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk